Et uderum midt i huset?
Atriumgården blev husets hjerte i Middelfart

”Vi havde ikke turde håbe på, at det blev så godt”, lyder det fra Linda, der sammen med hendes mand Lars valgte at bygge deres drøm af en familievilla i samarbejde med Menzer & Kristensen.

Når man kommer til nybygger-kvarteret i Middelfart er man ikke i tvivl om, hvilket hus Linda og Lars bor i. Det ligner ikke naboens hus, og så gemmer det på en perle af et uderum, som kun kan opleves indefra. Rundt om huset er der en stor terrasse, men den bliver sjældent brugt, for familien har et alternativ til et mere privat udeliv under åben himmel. Velkommen indenfor på Sperlingvænget – et arkitekttegnet hus med egen atriumgård.

Linda og Lars kom fra Strib, hvor de boede med den smukkeste udsigt over Lillebælt. ”Vi var virkelig glade for udsigten, men det var svært at sidde ude. Det blæste altid”, lyder det fra Linda og Lars, der besluttede sig for at flytte. ”Vi ville bo med masser af lysindfald, sol…. og læ”, smiler Linda og fortæller videre at de med 8 års husrenovation i bagagen var enige om, at denne gang skulle de bo i et helt nybygget hus.

Privat og eksklusivt rum

”Vi havde mange overvejelser, men var ikke i tvivl, da idéen om en atriumgård kom på banen”, lyder det fra nybyggerparret, der fortæller, at de specielt er glade for, at de valgte at bygge atriumgården så stor, at den ikke bare er et lille ”hul”. I dag bliver atriumgården brugt til alt fra leg og sjippetorvsture til en solrig morgen-hygge-krog, hvor familien samles om det runde bord. Senere på dagen slår familien sig gerne ned i de mere afslappede stole. Linda fortæller, ”Vi har haft mange magiske aftener i atriumgården med en god Gin & Tonic og udsigt til den åbne stjernehimmel”. Atriumgården er en væsentlig del af husets arkitektur og nærmest en del af udsmykningen, som Linda udtrykker det – og så giver glasvæggene i husets midte mulighed for, at man som forældre kan kokkerere i køkkenet, og samtidig følge lidt med i, hvad der rører sig i resten af huset. ”Selv på en regnvejrsdag, er det super-hyggeligt”. Familien ville kun gøre én ting om, hvis de skulle bygge huset igen. ”Vi ville nok løfte vinduerne helt op til loftet. I dag er der 40 cm i forskel”, lyder tippet til andre nybyggere.

Vi er blevet lyttet til

At valget faldt på Menzer & Kristensen har Linda og Lars ikke fortrudt. ”Vi har kun positivt at sige om Menzer & Kristensen”, siger Linda og giver eksempler. ”Vi er typerne, der siger hvad vi mener, og vi er altid blevet lyttet til. Både byggerådgiveren og ikke mindst byggelederen, René, har været utrolig nem at snakke med. Har der været det mindste, er der altid fundet en løsning – hurtigt og professionelt”.  Familien er landet i deres drømmehus. ”Resultatet er blevet MEGA godt”, slutter Linda.

Drømmer du også om at bygge nyt?

Book et møde med en professionel byggerådgiver hos Menzer & Kristensen på tlf. 86 29 74 81 – eller besøg et inspirationshus i weekenden.

Bliv inspireret på Instagram #menzerkristensen

Se inspirationshus med atriumgård i Vejle her →

Atriumgård i nybyggeri - udsigt fra stuen med Linda og Lars