Fra tanke til streg
i kreativt samspil med tegnestuen

 

”Det startede egentlig med behovet for mere plads”, lyder det indledningsvist fra Anne og Lasse, der er nybyggere i det naturskønne og højt beliggende Ugelbølle, nord for Aarhus. Familien består af to voksne og fire børn, som netop nu glæder sig over udsigten til at flytte i nyt.

Det er, som oftest, en stor beslutning og et privilegium at gå nybyggervejen. Ikke mindst fordi man kan få lov til at bestemme selv. For Anne og Lars tog byggeplanerne også hurtigt fart. For nok havde den store familie brug for mere plads, men med interesse for indretning, design og arkitektur, vidste de også snart, hvad de ville have. Menzer & Kristensen-huset i Vorregårdsparken bærer derfor præg af en gennemgående høj kvalitet i materialevalg, smukke arkitektoniske detaljer og løsninger ud over det sædvanlige. Huset skal på én gang kunne rumme det aktive liv til ro og plads til fordybelse.

Tæt og professionelt samspil

Anne fortæller; ”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Menzer & Kristensen. De forstod hurtigt, hvad det var, vi gerne ville have”. Anne og Lasse oplevede, at de blev lyttet til, at de hurtigt følte sig trygge og fik en tæt dialog med både byggerådgiveren, Henrik, og tegneren, Nikolaj, som undervejs tryllede familiens kreative idéer om til målfaste arkitekttegninger.

Et hjem uden kompromis

Plantegningen vidner om, at familien ikke er gået på kompromis med behovet for plads. De mange kvadratmeter i ét plan er yderst veldisponerede. ”Vi faldt for idéen om at bygge en stor atriumgård, som giver en masse lys, luft og et privat uderum midt i huset. Den skulle der være plads til”, lyder det fra Anne, der begejstret fortæller, hvordan familiens drømmehus skiller sig ud fra mængden med indbyggede aktivitetszoner og miljøer som fx udendørs spa, en solgård, et 30 kvm stort multirum med bordtennis og plads til indendørs fodbold. Der er også tænkt i at skabe rare opholdsrum og gangarealer ved at lade sollyset fra ovenlysvinduerne, det rå betongulv og valget af hårdt træ spille smukt sammen. Det giver husets rum sit helt eget udtryk.

Gennemtænkt materialevalg

Funkishuset er bygget i sandfarvede mursten, hvortil vi har valgt Velfac-vinduer i en metallisk gylden farve. En klassisk sort vinduesramme, ville være for kontrastfyldt i vores optik, så vi har valgt en anden løsning. Vi er ikke i tvivl om, at det bliver et super-godt mix med de smukke sten, gyldne vinduesrammer og cedertræ, som vi også har tænkt ind flere steder. Det bliver kun smukkere med tiden”, understreger Anne, og slutter begejstret: ”Det bliver det mest fantastiske hus”.

Drømmer du også om at bygge nyt?

Book et møde med en professionel byggerådgiver hos Menzer & Kristensen på tlf. 86 29 74 81 – eller besøg et inspirationshus i weekenden.

Bliv inspireret på Instagram #menzerkristensen