Nybyg med genbrug?

Opskriften på et unikt hjem i Svendborg

 

For Sisse og Per er det nærmest en hobby at bygge nyt og renovere boliger. Når man taler med det initiativrige par, skinner det tydeligt igennem, at her er tale om en fælles passion og kærlighed til det at skabe noget sammen.

Ind til nu har den fynske familie allerede mange renoveringsprojekter bag sig. ”Vi har i flere år renoveret brugte huse, boet der nogle år og flyttet igen”, lyder det. Men projekterne har taget en drejning. For de sidste to gange har det kreative par valgt nybyggervejen. ”Det er en mega fed proces”, lyder det begejstret fra Sisse, der sammen med hendes mand Per, er ved at være i mål med et smukt nyt hjem bygget i samarbejde med Arkitekt- og tømrer-virksomheden Menzer & Kristensen.

Flyttede 10 meter – og fik drømmen opfyldt
Det tog ikke mange minutter at flytte familiens habengut denne gang. Den nye adresse er nemlig kun 10 meter væk fra familiens sidste hjem. ”Ja, vi flyttede så men bare om på den anden side af hækken. Og nu vender haven rigtigt. Vi har den skønneste udsigt over markerne”, lyder det begejstret fra Sisse, der fortæller hvordan de ved køb af nabogrunden fik mulighed at opføre deres drøm af et hus bygget i et mix
af nyt, genbrug og med tanke på bæredygtighed.

Et byggefirma, der lytter
”Per og jeg har altid et hav af idéer og tegner selv de store linje”, fortæller nybyggerparret. Herefter har Menzer & Kristensen udarbejdet de detaljerede og nødvendige tegninger, og bygningskonstruktørerne har sikret, at familiens projekt lever op til både tekniske krav og gældende bygningsreglement.  ”Vi valgte Menzer & Kristensen fordi husene de bygger, har et meget moderne udtryk. Men også fordi vi oplever, at de har fingeren på pulsen. Her bliver vi lyttet til, og så er Menzer & Kristensen bare skarpe på prisen”, understreger Per, der valgte at trække tilbud fra tre byggefirmaer i branchen, før de besluttede sig.

Naboens køkken og mursten fra 1950´erne
Familien fortæller, hvordan de fik opført det nye hus helt uden gulve og interiør. ”Ud over toiletter og klinker i vådrummene, ønsker vi os ikke mere” fortæller Per og Sisse, der selv har lagt sildebensparket i hele huset, hængt døre op og fx etableret et smukt køkken. ”Vi tænker bæredygtigt og kan godt lide tanken om at genbruge, – se fx husets køkken, der er sammensat af tre brugte versioner”. Sisse fortæller, at hun og Per bl.a. har revet køkken-elementer ud af andre huse: ”Det er ren genbrug og har kostet os 25.000,- kr., men det ligner noget til 200.000,-” Familien elsker Den Blå Avis, hvor Sisse også har fundet armaturer, bordplader og fx husets skabe. Selv murstenene har sin helt egen genbrugshistorie. ”Vi besøgte samtlige murstensfabrikanter i Danmark, før vi landede på et fedt værksted, hvor de har specialiseret sig i genbrugsmursten – og så var vi bare ´helt solgt´”, kommer det begejstret fra det kreative par, der har sans for detaljerne, og nu bor i et nybygget hus med sten fra 1950´erne. Per tilføjer, ”Håndværkerne fra Menzer & Kristensen har gjort et rigtig godt stykke arbejde her, det er ikke helt nemt for en murer at stå med gamle og meget tungere mursten – som ikke en gang er lige store”.

Hvorfor bæredygtigt?
”Vi tænker på miljøet. Bæredygtighedstanken giver os en stolthed – også overfor børnene ”, lyder det fra Per og Sisse, der gerne vil stå for det modsatte af smid-væk-kulturen. ”Det handler ikke kun om penge, murstensløsningen er fx en dyrere løsning, men så er den unik og god for miljøet”, bemærker Per og fortsætter ”Vi vil gerne have det hele – nyt hus med sjæl og charme. Man kan vel nærmest sige, at vi har udviklet et nyt koncept for ”nybyggeri”, lyder det stolt fra det alternative nybyggerpar.

 

Drømmer du også om at bygge nyt?
Book et møde med en professionel byggerådgiver hos Menzer & Kristensen på tlf. 86 29 74 81 – eller besøg et inspirationshus i weekenden.

Bliv inspireret på Instagram og få Sisse og Per´s gode idéer. Følg #grevens_nybyg og #menzerkristensen